Autoescoles Connect

Autoescola CONNECT

Com desentelar el vidre del cotxe a l’hivern: desmuntant el mite de l’aire fred

En algunes ocasions durant tot l’any, però sobretot a l’hivern, se t’entela el parabrisa del cotxe. Això representa pèrdua de visibilitat amb el perill conseqüent, tant per al conductor del vehicle que pateix el problema, com per a la resta d’usuaris.

 

Vidres entelats

 

NO has d’utilitzar remeis com passar un drap o un paper o fins i tot la mà, perquè pot ser pitjor el remei que la malaltia.

 

Què has de fer per solucionar-ho

L’estat del vehicle, el seu aïllament i els dispositius de què disposi representen diferències entre uns i altres, però hi ha uns consells bàsics que cal seguir:

  • Per assecar, el més indicat és dirigir l’aire calent al focus del problema i així compensar el fred exterior. Per això, has de posar la calefacció i el ventilador al màxim.
  • La majoria dels cotxes d’avui dia porten aire condicionat. Tot i que sembla una contradicció, cal combinar l’aire calent amb l’aire condicionat, l’AC dels cotxes està preparat per reduir la humitat; així el conjunt és l’ideal. Però no utilitzis la recirculació, que a l’estiu va molt bé però en aquest cas seria contraproduent.
  • Molts dels cotxes moderns ja incorporen climatitzador, i en general compten amb un botó que té justament com a missió esentelar el parabrisa. Si aquest és el teu cas, fes-lo servir sempre que et trobis amb un vidre entelat.

Abans d’arrencar

Quan poses el cotxe en marxa, si segueixes els consells de conducció eficient has de sortir immediatament per no consumir més combustible del compte, però a l’hivern, sobretot a primera hora del matí i més si hi ha humitat, val la pena que posis el cotxe en marxa i esperis un moment fins que el motor es comenci a escalfar una mica i així aconseguiràs que el parabrisa estigui a una temperatura que no et doni problemes.

 

Enllaç original

| Escrit per Autoescola Connect