Autoescoles Connect

Autoescola CONNECT

Com actuar si demana pas una ambulància

Els conductors tenim l'obligació de facilitar el pas dels vehicles d'emergència (ambulàncies, cotxes de bombers, serveis de policia...) que així ho demanin. La normativa actual assenyala que els conductors han d'apartar-se normalment a la dreta o aturar-se si resulta necessari.

 

El Reglament General de Circulació reconeix la prioritat de pas dels vehicles d'emergència, que estan exempts de complir determinades normes de circulació en l'acompliment de la seva tasca, sempre que no posin en perill la resta d'usuaris de la via. Aquest mateix Reglament indica que els conductors han d'adoptar les mesures adequades per facilitar el pas a aquests vehicles en servei urgent quan percebin els senyals especials (llums i sirena) que anuncien la seva proximitat.

 

La normativa vigent assenyala que els conductors han d'apartar-se normalment a la seva dreta o aturar-se si calgués. No fer-ho es considera una infracció greu sancionada amb 200 euros.

 

La Dirección General de Tráfico especifica com actuar en funció del tipus de via:

- Vies de doble sentit: si circula per una via amb un carril per sentit, desplaci's a la dreta.

- Dos carrils per sentit: els vehicles que circulen pel carril de la dreta, han de desplaçar-se a la dreta; els que circulen per l'esquerra, a l'esquerra.

- Tres carrils per sentit: els vehicles que circulen pel carril de l'esquerra, han de desplaçar-se a la mitjana; els de els carrils central i dret, a la dreta.

 

Més informació a la revista Tráfico y Seguridad Vial.

| Escrit per Autoescola Connect