Autoescoles Connect

Autoescola CONNECT

Com evitar accidents sota la pluja

El mal temps i, particularment, la pluja són dos dels principals factors de risc en la carretera. Segons la Dirección General de Tráfico (DGT), la pluja va estar present en el 70% d'accidents registrats el passat hivern amb mal temps. Quan plou, es redueix l'adherència i la visibilitat i ha d'extremar-se la precaució al volant.

 

Riscos de la conducció amb pluja

Conduir pluja

Les principals mesures de prevenció que es poden prendre per evitar situacions d’aquaplaning són, en primer lloc, consultar la previsió meteorològica i evitar agafar el vehicle en cas de pluja extrema. Si resulta inevitable, es recomana moderar la velocitat i adequar la conducció a les condicions de la via. En relació a l'estat del vehicle, resulta fonamental un bon manteniment dels pneumàtics, tant en la revisió de la pressió com de la profunditat de la banda de rodadura. 

Com reaccionar en cas d''aquaplaning'

L’aquaplaning sorprèn amb una desagradable sensació d'inseguretat quan els pneumàtics no poden evacuar l'excés d'aigua i perden contacte amb l'asfalt. En cas de trobar-se amb aquesta situació és necessari:

1. Mantenir el volant ferm.

2. Trepitjar l'embragatge.

 

El següent vídeo detalla per què cal reaccionar-se d'aquesta manera: 

| Escrit per Autoescola Connect